Panna cotta s omáčkou z lesního ovoce

5. října 2015 v 17:17 | Julie K. |  food

Před nějakou dobou jsem dělala panna cotu, jelikož si ji dost často dávám v cukrárně a chtěla jsem ji zkusit i doma :) Recept jsem si našla na internetu, ale částečně i upravila, takže ho najdete v celém článku.



Na základ budete potřebovat (množství na 4 tyto mističky):

  • 400 ml smetany (33%)
  • 3-4 lžíce moučkového cukru (když přidáte tolik cukru, tak se to v průběhu vaření může zdát dost sladké, ale nevím proč, ale po ztuhnutí to bylo sladké tak akorát, takže se nelekněte, tak jako já :D)
  • kapka vanilkového aroma (nebo vanilkový lusk, s tím jsem to nezkoušela)
  • 4 a půl plátku želatiny (kupovala jsem od Dr. Oetkera, balení 6 plátků)
Na ovocnou omáčku budete potřebovat:
  • mražené lesní ovoce (pokud je na to sezóna, tak je samozřejmě lepší čerstvé)
  • cukr podle chuti
  • želatina (já použila to množství, které mi zbylo z toho jednoho balení)
Postup:
Do kastrůlku si dejte smetanu, cukr a kapku vanilkového aroma (nebo tam vyvařte ten vanilkový lusk) a skoro 15 min. smetanu vařte, ale neměla by bublat a tvořit se moc pěna, kdyžtak plamen stáhněte. Předtím než uplyne těch 15 min., tak si namočte želatinu na 10 min. do studené vody, poté želatinu trochu vyždímejte, než ji dáte do smetany, tak dejte smetanu na opět na malý plamen a želatinu vmíchejte. Potom nechte smetanu trochu zchladnout a nalijte do mističek. Mističky se smetanou nedávejte hned do ledničky, nechte ji úplně zchladnout venku, a až poté je dejte do ledničky. Až to bude ztuhlé, tak se můžete pustit do ovocné omáčky.
Dejte si do kastrůlku nebo na pánvičku dané ovoce a přidejte trochu vody. Směs dejte na plamen a vařte, ovoce nechte rozvařit a větší jahody třeba nakrájejte na menší kousky. Podle chuti přidejte cukr a poté želatinu, kterou tam přidáte podle předchozího návodu - zase to samé. Směs opět nechte trošku vychladnout a poté ji dejte na již ztuhlou smetanu do kelímků. Opět nechte panna cottu zchladnout nejdřív venku, a potom teprve v ledničce.
A až všechno hezky ztuhne, tak můžete panna cottu podávat.
Dobrou chuť :)

takhle vypadala panna cotta po prvním tuhnutí

a tady je konečná podoba

Pokud vám panna cotta chutná, tak si ji určitě zkuste udělat doma, protože to opravdu není nic těžkého. Nechci, aby to znělo moc namyšleně, ale opravdu jsem si pochutnala :D :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mblog-michaela mblog-michaela | Web | 5. října 2015 v 20:33 | Reagovat

Ahoj, vypadá to úžasně. :) Určitě to doma zkusím. Děkuju za tip :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

TOPlist

design by me